fredag 27 december 2013

Också värda att nämna 2013

Sket i att lägga krutet på fullängdare i första hand. Här kommer lite andra skivor som släppts under året 2013 som är värda att nämna:

Perkele släppte nytt. Tyskland jublar. Faktum är att A Way Out är ett riktigt trevligt album, med låtar som låter Perkele när Perkele är som mest Perkele. Mer i stil med Confront och Voice of Anger än föregående Forever.

Jag nämnde i stycket nedan om Oldfashioned Ideas deras landskapsmän Vindicate This! och deras sjutummare BOTW! som släpptes av tyska Poink, och är en trevlig och habil historia. Hoppas på mer Vindicate This! snart.

Kjell Hell gjorde en smärre kulturgärning när han samlade ihop skärvorna av Torpedo GBG's inte alltför fruktsamma karriär och släppte det på digipak-CD. För fans av klassisk GBG-punk, kritvit Poulton-Le-Fylde-R'n'B och typ Trubbel.

Sist men inte minst måste jag slå ett slag för Euthanasie som gör sitt yttersta för att re-release gammal fransk punk på snyggast möjliga sätt. Det vackraste som hände 2013 kan ha varit utgivningen av Brainwash samlade material på tung vinyl.

Inför stundande år 2014 ser vi fram emot ett gäng kompletta diskografier på Bords de Seine; bland annat över Tolbiac's Toads och Skinkorps. Dessutom ska jag lyssna in mig på Close Shaves nya album Bad Reputation, som utkom i dagarna och som därför inte hamnar på någon årsbästa (vilket den nog skulle gjort annars, med tanke på smakproven som släppts). Nu i dagarna anländer även Antipatis avskedssjua (i gatefold med medföljande CD) samt Sabotages debutsjua; båda på svenska PST..


Inga kommentarer: