fredag 30 december 2011

Diverse celebriteter summerar 2011 - Snigel-Hans (Poor Old Slugs / The Lowlifes)

2011 alltså. Fan vad snabbt tiden går. Jag läste precis igenom förra årets sammanfattningar och ska försöka sätta ihop något nu med. Jag kan ju börja med att säga att det har funnits en mängd värda spelningar att gå på detta år. Personligen har det blivit lite drygt, i snitt, en och en halv per månad. För att inte dryga ut det för mycket listar jag lite kort några live-höjdpunkter och kommenterar lite smått:

1. Asta Kask (Kolingsborg i början av året) - Alltid kul att se Asta Kask. Även fast de spelade utan basist den här gången var det bra. Supportade gjorde bla Dobermann Cult.

2. Antipati och Oldfashioned Ideas som båda var nominerade till Manifestgalan i kategorin Punk/hardcore (där Antipati vann) spelade på Sugar Bar i Riot Control's regi. Två ap-bra band som håller Sveriges street/Oi!-fana högt.

3. Last Rough Cause gästade snövit i Februari. När både musiken är så där jävla bra och herrarna som spelar den är så jävla trevliga blir det helt kanon. Till alla som valde att stanna hemma: det var ett rejält misstag.

4. Pretty Shitty Kjell som detta år hade en svårt stabil line-up med Angelic Upstarts, Business, Major Accident, Evil Conduct, Agent Bulldogg, Clockwork Crew, The Clichés och Antipati. Denna, numera, årliga punkhändelse är tillsammans med festivalen Rebellion i blackpool det man ser fram emot mest av allt. Hela tiden.

5. I Juni och Juli hade Sverige besök från Amerika. Det var Hudson Falcons som körde ett skäggigt klasskampsgig på Snövit, Defiance, dekorerade med sina blankaste nitar, trängdes på 44ans lilla scen och skinnskallarna i The Templars som underhöll i Göteborg någonstans. Alla tre helt klart underhållande.

6. Ett lyckat Peter Punk Pokal (trots den otrevliga närvaron av ett gäng idioter och smutskastningen som pågick före och efter spektaklet) och en trevlig spelning med Booze & Glory efteråt.

7.Redan nämnda Rebellion i Blackpool.

8. Nostalgi för de äldre på 44an i form av en minneskväll för Ultrahuset. Trevligt att se Brackor, mindre trevligt att jag missade Mesk.

9. Oi! The Weekend. Så jävla rolig festival. Den måste hända igen. Härligt också att se scenen gå ihop för att stödja arrangören när ekonomin inte gick ihop. Hoppas fler Oi! The Support-skivor säljs och att vi kan hålla festivalen levande.

10. The Warriors spelade på snövit på den nya klubben Club Disorder's debutkväll. Knökfullt och varmt. Svettigt och bra.

11. Grundbulten och Mob 47. Det kan ni läsa om i mer detalj nedan.

Lite roliga nya släpp har hunnits med från diverse olika skivbolag även detta år. Det blir en liten lista över några intressanta stycken:

1. Återsläpp på Agent Bulldogg's båda plattor i stiligt digipak och med bonusspår (Kjell Hell)
2. On The Job - A Bag Full Of Brew (Contra)
3. Antipati - Quattro Stagioni och Gatans Lag - Boråspolisen Blues (PST)
4. Bad Co. Project - (andra fullängdaren - får inte missas, även om den första var bättre) Mission Mohawk från (Knock-Out Records)
5. Bombardiers - Saraba Nakama (Bombers Crew)
6. Prins Carl - New Order (Noise of Sweden)
7. Troublemakers - 30 (Heptown Records)
8. The Clichés - Born to Booze, Live to sin (Longshot)
9. Randales stiliga (men kanske en aning onödiga) 7"-serie av Cock SParrer's Running Riot in '84, samt deras (inte alls onödiga) split-sjuor med T.H.U.G/Argy Bargy och The Clichés/The Templars
10. London Diehards - There's Lies, Damn Lies and There's The London Diehards (Middlesaxon)
11. Oldfashioned ideas - Fight Back! (Norrlandsshit, Switchlight och Hommage De Poule)
12. Booze & Glory - Trouble Free (84 Records)
13. The Righteous - 9 Days We Hung (Pure Impact)
14. V/A - Turist I Tillvaron vol.1 (Turist I Tillvaron)

Till slut blir det en liten lista över bottennapp:

1. Flera klubbar där punk har spelats har lagts ner eller tagit pauser. Återuppliva er snart!
2. Dålig uppslutning på flera spelningar och andra tillställnignar
3. Indonesiska punkare blir rakade, bestulna på sina kläder och rent allmänt behandlade som skit.

Nu får det räcka
http://www.youtube.com/watch?v=tHg8DK4132Q

Gott Nytt!

2 kommentarer:

Tony Myhrberg sa...

En fråga ang Peter Punk Pokal.

Inte bara en gång nu så har jag läst om att det skulle vart livat och att det diskuterats vilt om årets PPP och säkert tidigare år med.

Nu vet jag inte om ämnet är tabu att diskutera i så fall får väl någon klämma ur sig det och slå mig på truten vid tillfälle om man råkar kliva på en öm tå eller så.

Jag är inte född i farstun och förstår mycket väl att det blir snack om en person som Peter och så klart förstår jag vad det handlar om med.

Hur som, man jag har frågat runt lite i Uppsala bland våra gamla bekanta om någon hört något skit om Peter och det är så klart ingen som hört nada om det. Nu är ju vi gamla Uppsala fyllon inga forum hängare tydligen och ingen verkar hänga med i svängen alls längre. (Kimmen kom hem ;)

Hur som om någon är intresserad så få dom gärna berätta vad det handlar om så vi vet, då det ligger i vårt intresse.

Sen kanske inte Paco vill att det skrivs om det i hans blogg då folk verkar livrädda för allt nu för tiden. Dock av det jag läst på denna blogg så verkar Paco vara en bad ass skinhead som inte tar skit från någon sida och har sin egen uppfattning om allt exakt som det ska vara ;)(Smör) så det går säkert bra :)

Om inte tas gärna ett mail i mot på info@sswear.se med en lägesrapport

Cheers
Tony

Paco sa...

Hej Tony.

Kolla kommentarsfältet här: http://punkochoi.blogspot.com/2010/07/peter-punk-pokal-2010.html

Årets debatt togs till stor del på facebook (?) där crustarna slängde turneringen kaoskuppen på samma datum som PPP, tillsynes för att tvinga folk att så att säga välja och bekänna färg. Eller vad vet jag.

Gott nytt!