onsdag 16 november 2011

The Warriors & Antipati, Club Disorder/Snövit, STHLM, 20111105

(prolog) Reidar Assine & Jonas-Jävel - Bröderna Ohlsson - 4/11 2011

I en smockfull källarlokal spelades det akustisk gitarr dagen innan The Warriors kom till Sverige. Även fast musiken inte tilltalar mig direkt så var det kul att se och framför allt kul att vara där. Mot slutet av spelningen gästades scenen av Graham Saxby (The Warriors) tror jag. Jag var nog inte närvarande när det hände, men har fått det återberättat.

Antipati
& The Warriors - Klubb Disorder - Snövit - 5/11 2011

Det blev snabbt fullt på Snövit när detta punkkalas startade och både arrangör och The Warriors verkade vara i god form trots festligheterna dagen innan. I dörren krävdes man på mer pengar än vad som sagts, troligtvis för att barägarna såg sin chans att tjäna en extra hacka, men det glömdes strax och humöret var så klart på topp.

Antipati började spela någon gång vid halv nio om jag ine minns fel och levererade i vanlig ordning en mängd bra låtar, främst från Frågor som rör det allmänna men även från On Repeat. De bjussade även på ett par låtar från den kommande split-10"an med Last Rough Cause och den nyligen, av PST Records, släppta sjuan Quattro Stagioni. Det var så klart den så passande Hösten som spelades från det sistnämnda släppet.


Antipati

Warriors klev på strax efter och med en gång önskades låten Garry Bushell från flera håll i publiken. Denna spelades dock inte förän mot slutet av giget i en, enligt hörsägen, orepad och dålig tappning. De började med några låtar från den senaste skivan, Unite The Scene och spelade därefter bland andra Bad Guy från mini-CDn med samma namn och även låten England från split-7"an med Booze & Glory. Mot slutet blev det lite klassiker, som Horrorshow, Last Resort's Eight Pounds a Week (som egentligen är en cover på The Squads låt// Paco) och Cock SParrer's Watch Your Back. På det hela var det en mycket trevlig spelning, även om jag tycker att The Warriors' tidigare material är bättre än det nya, och en lyckad premiär för Klubb Disorder!


The Warriors

(Bilderna stulna från internet - tack för dem)

//Snigel-Hans

Inga kommentarer: