tisdag 15 februari 2011

Internetkrigare

Ojojoj vad diskussionens vågor går höga här på Punk & Oi! De senaste inläggen har renderat mycket hat. Hat är konstruktivt. En internet-copycat kan ha dykt upp också, för att kasta bensin på någon eld här och där, som om det skulle behövas.

Lars Frederiksen har kommit ut som den freshcut han är, vid fyrtio års ålder. En låt finns ute på Youtube med The Old Firm Casuals. Den heter Casual och är mycket, mycket medioker. Söka på interwebben får ni göra själva, pallar inte länka till sån smörja. Nytt poserfoto finns på bandets facebooksida, och där framgår det med all önskvärd tydlighet att Lars inte är något annat än ännu en överårig subkulturell stilsurfare i sällskap av exempelvis somliga Bofils Båge-tuffingar - Lars har aldrig varit så prydlig: slipover, button down-skjorta och grejer. Dessutom har bandet en ny logotyp som innehåller Millwall-lejonet eller en illa dold kopia på det. Mycket, mycket patetiskt.

En lustig nätomröstning är publicerad på den här bloggen. Där kan man rösta på hur mycket kuk eder fetlagde mustaschhjälte suger. Frågan är litegrann vad som orsakat denna bloggares hat. Jag hänger inte med riktigt. Här ska jag ha kommenterat en post han gjorde - eller snarare hans medverkan i Close Up - och länkat till Punk & Oi! version 2008 fastän det skulle ha postats 2011 vilket verkar konstigt. Formuleringen låter Paco, men jag har varken läst det numret av Close Up eller någon aning om vem shunnen är. Jag kommer inte heller ihåg att jag skulle skrivit detta. Jag skulle köpt att det varit jag om det hade skrivits då, för typ tre år sedan. Två frågar låter utkristallisera sig: 1. Vem är bloggaren/intervjuobjektet? 2. Vem har låtsats vara Paco, och varför? Kan någon hjälpa till här?

Signaturen Welma påstår att de stajlade punkarna i Adam Tenstas video är mer punk än Paco, något som faller på sin egen orimlighet. Vad grundar du detta på Welma? Mer punk än Paco... haha, det var det löjligaste.

38 kommentarer:

Kjell sa...

Men vem är egentligen orginal paco...det måste väl ändå vara den stora frågan?

Gustaf sa...

FRA, försvarets radioanstalt, borde väl kunna skapa lite ordning i denna virtuella krigsföring. Kan man hoppas iaf.

Paco sa...

Kjell>> Vad? Originalet är ju jag; yrkeschaufför från Brest. Fordom basist i exempelvis Brutal Combat.

Mikael Sörling sa...

Om jag får ge mig på en gissning så tippar jag att det är Lord K som bloggar (http://sv.wikipedia.org/wiki/Kenth_Philipson.

Paco sa...

Mikael>> Ja, det är då en människa jag inte har den ringaste relation till och som jag absolut inte skulle läsa en intervju med :)

Anonym sa...

Säkert nån av han idioten 138´s vänner som har något med skiten att göra...

Paco sa...

Anonym>> Haha, ja det vore nåt det :)
But why?

Bernando sa...

Får jag fråga hur man överhuvudtaget är en äkta punkare från början?

Mikael Sörling sa...

Nu har Paco 2 dykt upp:
http://sirling.blogspot.com/2011/02/202-plattor.html

Paco sa...

Sörling>> Uppenbarligen... så innovativt. Han verkar arg, det är iaf bra. Han kanske missar vad degen ska gå till? Bra att han la till tvåan iaf...

Bernando sa...

Se det som en mini-me och känn dig hedrad att folk engagerar sig så i dig.

Kjell sa...

Bernando+Paco>>Kan inte mer än hålla med...se det som en fjäder i hatten att folk irreterar/engarerar sig i din blogg/åsikter.

Du är kunnig inom det område du bloggar och står för dina åsikter med bravur...respekt...men angående Camera Silens är du ute och cyklar!

Inge Ansvar sa...

Nej nu jävlars! Man leker inte med Lord K! Sörling och Paco (1 & 2), ni får ta och kliva ned från era höga hästryggar av kanel. Sjäv väntar jag ivrigt på nästa nummer av Banan i något format! Japp! Helenas punkådror har börjat koka igen, eller allafall småputtra....

Anonym sa...

Som vanlig när man ger sig in på denna (punk?) bloggsida så ser man att det är någon som har bra frågor eller argument till bloggaren. Som alltid undviks själva grundfrågan och han duckar inför det faktum att han ställs mot väggen mot vissa kanske ogenomtänkta eller enkelt korkade åsikter (i mina ögon). Det är kanske därför en sorts irritation uppstår, då man upptäcker att det bara är en massa prat, nonsens och strunt som Paco inte fortsättningsvis kan argumentera för. Om någon inte blint håller med eller har en fråga verkar det mest bara bli en massa hån från de "trogna" läsarna istället för att ta det hela som en seriös diskussion. För när man inte längre har rätten att tycka, tänka och ifrågasätta vart har vi då hamnat? Och det är kanske dessa tendenser som mest skrämmer med denna sida.
Och då en kommentar till Welma. Bra att du lägger dig i och har en åsikt. Nu ska jag inte lägga orden i munnen på dig men som jag uppfattade ditt inlägg så menar du att Paco inte kan räknas som "punkare" som vi definierar det med tanke på vissa saker som läggs upp på sidan, stämmer det?

Pike sa...

Och som vanlig ignorerar man en som vill föra diskussion som "anonym".

Paco sa...

Anonym>> Det är min blogg, jag skriver vad jag vill här. Förbehåller mig rätten att ducka för vilka frågor jag vill. Inte för att jag håller med om att jag har gjort det. Kan du exemplifiera något sådant? Sen tror jag du har missat lite av grejen med Paco.

Vem har "bra frågor och argument" till mig? (kan man ens ha ett argument till någon?)

Mina åsikter kanske förefaller korkade, men en blogg är ju högst personlig och aldrig någonsin har jag påstått att den inte skulle vara en ventil för mina korkade åsikter. För övrigt kanske "de trogna läsarna" håller med Paco?

Bra att Welma har en åsikt. Hennes åsikt är att Paco inte är punk. Pacos åsikt var att Adam utklädda
skådespelare inte är punk, vad är skillnaden? Hur definierar du, anonyma tratt, och Welma punk då? Inte för att jag bryr mig, skaffa en egen bloggjävel och definiera punk bäst fan du vill.

Blir du på riktigt "skrämd" av den här bloggen är du en tönt. Vadå skrämd? Sug kuk, trötta luffare.

Paco sa...

Anonym, var det för övrigt du som skrev anonyma dissinlägg angående Peter Punk och hans pokal i somras? Tycker mig känna igen ttextproduktionens karaktär, så att säga...

Carsten sa...

anonym måste va 138´s pretto morsa...

herreys sa...

Jag vill minnas en anonymdebattör som tyckte folk som medverkade på pokalen inte bör kalla sig "punk" samt fanns det en viss indignation över att du var kompis med Peter?
Måste ha svidit då att antipati (som medverkade) vann punkpriset på manifestgalan, ajaj hela juryn måste varit högerextrem...

Sista gången jag själv träffade den korpulente mannen ifråga jagade vi toalettpapper på kuggnäs, vilket måste göra mig själv till en person som inte heller bör kalla sig punk.
Skål för det=)

Paco sa...

herreys>> Har du varit på Kuggnäs?? Då är du ju garanterat nazist, det vet ju alla ;)

Skinny sa...

Så tokigt det kan bli.
Att man går på festival där ett gäng människor gillar att svänga med högerarmen behöver ju inte betyda att man är nazist. Lika lite som man måste vara nazist bara för att man varit med i ett band vars texter handlar om att man inte gillar kommunister och invandrare. Och man behöver ju inte vara nazist bara för att ett gäng av ens vänner är det.
Frågan är ju när man är nazist?

Paco sa...

Skinny>> Raggararsle, vad fan vet du? Du kan enkelt kolla upp vad nazism/nationalsocialism innebär på exempelvis wikipedia. Jag förstår andemeningen i ditt inlägg dock, och undrar stilla om det kanske passat bättre som kommentar till någon annan post?

Bernando sa...

Skinny:
Att kalla Kuggnäs för en nazist festival är ju att ta i. Skulle alldrig sätta min fot på den festivalen (inte ens i år då toppband från staterna kommer) men det grundas mer i att folk som karpstryparen och andra tribalgossar går på dessa spelningar.
Att vara en nazist är något väldigt grovt som jag inte tror många är idag men ska man blanda in vem människan umgås med vilka band han lyssnar på och ifall människan ogillar invandring eller kommunister så tror jag majoriteten av mina vänner och kanske även jag är nazist.

Paco sa...

Håller med Bernando. Skulle inte gå på Kuggnäs pga raggarnärvaro och bondlurkar men kanske ändå om london Diehards skulle komma och lyckas ta sig över gränsen nästa gång...

Håller med i övrigt också i stort, även om jag inte stött på en nazist på många år, lyssnar extremt sparsamt på högermusik (inte ett dugg mer än vad jag gör på extrem vänsterdito) och har mer komplexa synpunkter på den förda invandringspolitiken än att "ogilla" den.

herreys sa...

haha paco, alla hänger inte med om man inte skriver *ironi* eller OBS! SKÄMT.
Nu har jag bara varit på "Kuggen" en gång... Men hälsa på grabbarna i TMF, möta skumma psychobillytyskar å försöka prata engelska med en holländska, bjudas på lakritsgrogg av uffe - inte fan var där bara raggare och dylikt.
Har ärligt talat stött på värre typer på augustibuller, stinkande crystare och andra medelklasskräk i paltor och palestinasjalar.
Synd bara att band har en tendens att ställa in, hade oxå gärna sett london diehards.

Skinny sa...

Paco sa...
Skinny>> Raggararsle, vad fan vet du? Du kan enkelt kolla upp vad nazism/nationalsocialism innebär på exempelvis wikipedia. Jag förstår andemeningen i ditt inlägg dock, och undrar stilla om det kanske passat bättre som kommentar till någon annan post?

Paco; var fan fick du raggararsle ifrån?
Äh fan, jag kommenterar som jag vill:-)

Skinny sa...

"Raggararsle" kallar han mej, mannen med en av Sveriges frodigaste raggarmustascher.
Här var det högt i tak må jag säja.

Kjell sa...

"Sveriges frodigaste raggarmustascher"?
Paco är väl fransk?

Skinny sa...

"Sveriges frodigaste raggarmustascher"?
Paco är väl fransk?

Är han inte bosatt i Sverige?

Anonym sa...

hahaha. skinny lagg ner du skammer ut dig mer for varje inlagg. leta upp gammalt bandfoto pa brutal combat sa forstar du

Paco sa...

Herreys>> Sant. Har många goda vänner som regelbundet går eller åtminstone har besökt Kuggnäs, så jag vet. Och även om flertalet i den publiken är bondlurkar och benhuven så är det säkert inget mot Buller- eller för den delen Rassle-publiken med sina könsrockpreferenser och partyhattar.

Skinny>> Ett långskott, men misstänkte att du var den skitnödiga quiffgubben från 10-talet: http://punkochoi.blogg.se/2007/september/saken-ar-biff.html

Sen förhåller det sig så här: bilden som dyker upp till höger är inget fotografi, utan en skämtteckning.

Bernando sa...

Vilken hög nivå det var på personens kontringar haha. Skönt om killen använde samma attityd i en dispyt på krogen.

Skinny sa...

Anonym sa...
hahaha. skinny lagg ner du skammer ut dig mer for varje inlagg. leta upp gammalt bandfoto pa brutal combat sa forstar du

Ja,oj vad utskämd jag känner mej.
Men inte lika utskämd som du som är anonym.

Skinny sa...

Skinny>> Ett långskott, men misstänkte att du var den skitnödiga quiffgubben från 10-talet: http://punkochoi.blogg.se/2007/september/saken-ar-biff.html

Hahaha, du har så rätt. Vilken svada jag hade.
Summa summarum i den diskussionen; raggare is a bunch of motherfuckers. Eddie Meduzahyllningar har inget med punk att göra. Hela skiten är en styggelse.

Skinny sa...

Bernando sa...
Vilken hög nivå det var på personens kontringar haha. Skönt om killen använde samma attityd i en dispyt på krogen.

Jag har alltid samma attityd:-)

Djävulene Marlin sa...

Jaså, så nu är det nån skojare som utger sig för att vara du, och mitt oändliga hat spys över dig i onödan? Det var väl jävligt typiskt. Jag har gjort fel. Finn i ditt hjärta att förlåta mig.

Paco sa...

Djävulene Marlin>> Jag finner det i mitt hjärta :)

Djävulene Marlin sa...

Slutet gott, allting gott.