söndag 4 juli 2010

Peter Punk Pokal 2010

Gårdagens baluns Peter Punk Pokal gick av stapeln i Tanto, som traditionen bjuder. Bortåt hundra punkare, skinheads och allmänna fylltrattar samlades i den tropiska hettan för att dricka tjoflöjt-bål, sparka boll och leva apa.

Fjolårets silvermedaljörer Östergyllen (Då Peking) tog hem den åtråvärda bucklan, medan Stockholm kom på andra plats i skepnad av Roliga Firman.


Roliga Firman FC


The Clichés på Snövit (Foto: Micke Korell)

Sen var det speedtvagning och resorbsörplande innan det bar av mot kvällens begivenhet tillika Snövits Källare-spelning med Antipati och The Clichés. Alla var hyfsat såsiga efter öl i fyrtio graders hetta halva dagen, och källaren kokade på ett sätt som gav upphov till flera nya sätt att svettas. The Clichés öppnade och avverkade ett snortight och bra set med ett för Snövit mycket bra ljud. Antipati släppte i samband med spelningen sitt andra album; Frågor Som Rör Det Allmänna, och spelade således mest nya låtar med ett eller två undantag.


Antipati - Slut från PPP10 - 2010-07-03


Antipati - Jag Måste/Politiker + shotsbricka


Antipati - FRA (Stulen från http://ostergyllen.blogspot.com/)


The Clichés - I Don't Know Why (Stulen från http://ostergyllen.blogspot.com/)

21 kommentarer:

Anonym sa...

Tror du har misstagit dig lite. Ingen punkare skulle medverka på detta spektakel. Bara för att man ser ut som en betyder det inte att man är det. De politisk medvetna bojkottar detta och tycker att fler borde ta reda på vad det för något de egentligen ställer upp på. Och inga punkare skulle beblanda sig med detta då det finns folk i detta klientel som har väldigt tvetydiga åsikter...

Paco sa...

Anonym>> HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! "De politiskt medvetna"... är det alltså det som gör en till punkare då eller; politisk medvetenhet? Vad är det det ställs upp på? Vem har "tvetydiga åsikter"? Arrangören? Banden? Och vad är egentligen "tvetydiga åsikter"? Jag hoppas att du är en kompis som driver med mig, högst pinsamt annars.

Anonym sa...

Här är ett axplock av sidor som kan ge dig svar på dina frågor...

http://www.natsol.se/

http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.ultimathule.se/wp-content/uploads/2009/04/n605526138_972032_6981.jpg&imgrefurl=http://www.ultimathule.se/%3Fcat%3D1%26paged%3D2&usg=__NkN41vbEZzR_9ntAY5QPo1wUq8U=&h=472&w=613&sz=94&hl=sv&start=5&um=1&itbs=1&tbnid=v1fprn3kcLNarM:&tbnh=105&tbnw=136&prev=/images%3Fq%3Dpeter%2Bpunk%26um%3D1%26hl%3Dsv%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mozilla:sv-SE:official%26channel%3Ds%26tbs%3Disch:1

http://expo.se/2003/48_231.html

http://expo.se/2003/48_222.html

Paco sa...

Anonym>>

Och? Inga nyheter som avslöjades där direkt, och frågorna kvarstår: Vad ställer man upp på om man spelar fotboll, dricker bärs och går på punkspelning? Vem har "tvetydiga åsikter" och vem fan är du att sätta dig till doms över dem?

Anonym sa...

Jag dömer ingen. Jag anser dock att folk ska få veta att de ställer upp på en turnering i ära till en person som distribuerade vit makt musik. Inget fel i att spela fotboll, dricka öl och gå på spelning. Det är faktiskt det bästa jag vet... Men det hör ju inte till ämnet, du kanske ska hålla dig till det?

Du säger att det inte är några nyheter för dig, ska jag anta att du anser att spridningen av vit makt musik är något positivt som ska hyllas?

Paco sa...

Anonym>> Allt är inte svartvitt liksom, och Peter gjorde mycket mer än spred Vit Makt-musik. Och jag uppskattade Peter även om vi inte stod varandra särskilt nära politiskt. Nu är ju dock Peter saligen hädangången, och några andra Vit Makt-distributörer medverkade näppeligen på helgens tillställning, varken andligen eller köttsligen, vad jag vet. Men gräver man lite i folks förflutna kan man alltid hitta nåt som är lite ruttet, du vet..;)

Tycker du sätter dig på en rätt hög jävla häst när du påstår att inga punkare skulle medverka på spektaklet och därmed tar dig rätten att definiera vad en riktig punkare är (den är tydligen "politiskt medveten" om jag förstått dig rätt? - ganska luddigt...)

Men om du tycker det är jobbigt att få smuts på kläderna kan du ju åka på Punkkarnevalen istället. Där är den politiska likriktningen till belåtenhet, skulle jag tippa.

Anonym sa...

Ditt svar är väldigt intetsägande och jag märker att du inte kan ta diskussionen på rätt nivå utan tycker det är viktigare att märka ord och störa dig på definitionen punkare... Så nu skiter jag i det här och ska ta min höga häst och rida iväg till Punk Karnevalen...

Paco sa...

Anonym>> Okej.

snuggles sa...

haha, anonymis;
har du kollat in uppställning i roliga firman eller??
Inte den mest ariska om man säger så, men jag gissar på att du själv är en blekfis som inte har annat för dig än att vara en nyttig idiot för expo och dylik Godhetsapostlar som hittat en födkrok i "antirasistbranschen". Av en ren tillfällighet är de undermåliga journalister som inte direkt arbetar ideellt med att prångla ut sin lilla blaska med internt skvaller från nd och sd tre-fyra gånger om året.

Pike sa...

Det glädjer mig att Peter berör från andra sidan graven....nu mår han bra!

Pike sa...

Kul läsning vår hemliga vän länkade till :)

Detta från Expo, under Vit makt-distributörer;

Tapes with danger
Uppsala. Distributionsföretag i Uppsala som ägs av Peter »Peter Punk« Andersson. Säljer huvudsakligen musikvideos av alla upptänkliga slag, däribland ett större utbud med vit makt-musik.

Saxat från samma sida;
Ginza
Nossebro. En av landets största postorderdistributörer av all typ av musik, däribland Ultima Thule, Odalmannen och Völund Smed från nazistiska Ragnarock.

Dom är lustiga hos expo....men så har de ju världens bästa sommarjobb oxå...håll flaggan högt!

Inge Ansvar sa...

Anonym:
Jag är fan punk och jag var fan där. Var fan var du?
Jag citerar The Great German Re-Research "I must admit, I used to be, anarchopunk zoombie"

G. sa...

Anonym : Vegan, dreadlocks samt rika föräldrar?

pont sa...

Bytte mkt tapes me peter o kröka mkt med han. Alla jävla pretto punkare o alla jävla pk as... Alltid samma visa... Ingen av dem är punk efter 40 ändå...fuck off

Claes sa...

Att man kan ha så svartvitt tänkande som "Anonym" är väldigt väldigt deprimerande.. Och direkt till dig "anonym" ge FAN i att tala för oss punkare vad vi skulle och inte skulle göra. Jävla pajas.

Pike sa...

Anonym>>Och ändå var det ett 50-tal som spelade fotboll och omkring 150 som tittade på?
Tur att det finns "punkare" som inte gråter när de skiter.

Anonym sa...

Snuggles, G och Pront >> Personangrepp och förutfattade meningar... Tack för ert inlägg i denna debatt, men det kanske inte har så mycket med saken att göra? Vad har min etnicitet, sociala bakgrund och ålder med saken att göra?

Pike >> Bra att du är källkritisk, men du missar nog själva poängen. Meningen var ju att förtydliga vad jag menade med "tvetydiga åsikter" som paco efterfrågade. Kändes lättare att hänvisa till några sidor än att bara häva ut sig något... Själva problemet var ju faktiskt att det distrubiterades VP musik och det är det jag ifrågasätter, men det är lustigt för ni angriper allt annat än just den frågan jag ställer...

Inge Ansvar>> Folk har tydligen stört sig på mitt första inlägg om politik ooh punk. låt mig då förklara... Jag är mycket medveten om att det finns punkare som inte bryr sig om politik och dylikt men då anser jag att det måste förtydligas att det handlar om just sådanna punkare, oavsett i vilket forum man skriver i. Nu blir alla punkare dragna över samma kam och jag vill inte bli placerad i denna "punkgrupp" som ställde upp på denna turnering...

Olov sa...

Herr Anonym får gärna sluta vara anonym när han sitter på internet och berättar för oss ovetande vad riktiga punkare är. En sån vis man borde ju nämligen stoltsera med sitt namn och få lite tuff nätrespekt.

Pajas.

Fy fan så less man blir på folk som ska hålla på och smutskasta i anonymitetens namn.

snuggles sa...

Anonym;
Hade hellre sett att du kommenterat Pikes inlägg. Anser du på fullt allvar att Ginza bör nazistämplas?
Anser du att expo är en pålitlig källa?

Afghan sa...

"och jag vill inte bli placerad i denna "punkgrupp" som ställde upp på denna turnering..."

- De/Vi/Alla vill säkert inte heller förknippas med dig, så det är bara lugna puckar, fortsätt hänga under en bro eller framför linsgrytan, så blir allt bra.

Anonym sa...

Öj anonym! Det är inget fel att vara politiskt engagerad och antirasist, det är tvärtom slappt, fegt och dumt att inte vara det. Men lite bärs och fotboll, skulle det vara så jävla farligt det? Du borde slappna av och det gäller många av din sort. Du har hjärtat på rätta stället, men borde disponera din energi bättre. Och att försöka lansera regler för hur en riktig punkare ska vara är att tigga om trubbel, det fattar du väl?