torsdag 8 april 2010

Marys Kids, Abjekt & Kombat Katz på Klubb Gås/Pluto, STHLM, 20100402

Pluto har jag besökt en gång tidigare och fick då intrycket av att stället var lite småhäftigt i jämförelse med de klubbar som tar plats på diverse krogar inne i stan. Det kändes som om att det låg lite avlägset, byggnaden låg bakom några märkliga avspärrningar, lokalen var något primitiv och luften var svår att andas då folk rökte inne som galningar. Nu när jag kom dit blev jag lite besviken. Jag har hört något om att det ska vara Stockholms enda svartklubb med alternativ musik men bara grejen att man har en fet ordningsvakt på två platser (en utomhus som man måste passera för att komma till entrén och en innanför dörrarna) och att priset var hutlösa 100 spänn för band som inte direkt är svåra att se eller har någon lång väg att resa (med undantag för Marys Kids som, om jag förstått saken rätt, delvis verkar komma från Norge). I vilket fall som helst så tog det musten ur mig då jag innan hade visionen om ett något mer städat och mycket mer centralt Fullersta med mig. Till banden då: Kombat Katz missade jag och det är inte direkt så att jag gråter över det, det kanske till och med gjorde mig på lite bättre humör. Abjekt, som gjorde en bra spelning men eftersom att jag inte är särskillt inlyssnad på dem och det nu gått flera långa dagar sedan spelningen så kan jag inte droppa några titlar. Men nöjd blev jag. Mary's Kids var välspelad, Amerika-influerad, punkrock med kvinnlig sång vilket är helt ok. Jag var något negativt inställd till dem av någon anledning men jag blev bevisad fel, för på spelningen tyckte jag mycket om det (tyvärr aningen tråkigare på bandets myspace men fortfarande värt att lyssna på). Troligtvis kommer jag att gå på Pluto igen, och nog tycker jag att andra borde göra det med, för det är lite trevlig omväxling till de andra klubbarna som spelar punk i Sthlm, men allvarligt talat kan man försöka hålla priset runt 60 spänn & ta bort överflödiga, spänniga, vakter.

//Snigel-Hans

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan, jag ärä en av de vakter som du kallar fet,spännig m.m.

Trist att du inte kan se att vakter finns på plats av en anledning, gästernas säkerhet. Blev du illa behandlad? var nån otrevlig av personalen?

Eller kände du bara att du måste klaga på nått?

Vi är där för din och de andra gästernas säkerhet och vi kommer ABSOLUT INTE att dra ner på vakterna på Pluto.

Hoppas verkligen att du kan inse varför vi finns och att du kommer tillbaka med en annan syn på oss som har ett så pass utsatt yrke.

Välkommen tillbaka till Pluto och hoppas din kväll blir bättre nästa gång


Bästa hälsningar Oscar.N Vaktchef. Pluto
Vaktchef@live.se

Snigel-Hans sa...

För det första finns vakterna där för att ägarna/arrangörerna vill ha kontroll.

Jag ogillar auktoriteter, så enkelt är det, och de mer personliga grejerna jag skrev är så klart en följd av det (och jämfört med en tanig jävel som mig själv ter sig alla med lite muskler feta och spänniga).

Och slutligen: ändrar syn på någonting gör jag när jag fått en bra anledning till det, och det har jag inte.

Anonym sa...

Där har du fel, Vi finns inte på plats för att krögaren vill ha "kontroll" utan för att kontrollera att åldergräns följs, att gästerna och övrig personal kan genomföra sin kväll så säkert och tryggt som möjligt.

Jag har jobbat åtskilliga år inom vaktbranschen, blivit beskjuten,knivhuggen, stoppat åtskilliga misshandelsfall,bråk. Gripit grovt kriminella individer, stoppat narkotikabrott m.m.

DÄRFÖR är vi där.Vi behövs, Tänk ett steg längre hur det skulle se ut om vi inte fanns, krogar hade varit som krigszoner med gäng,pundare och bråk.

Och hade du en dålig kväll? eftersom du skriver att du ändrar din syn på vakter när du har anledning, betedde vi oss illa?

Du har ett problem med auktoriteter och det kan bara beklagas då du en dag garanterat kommer önska att en ordningsvakt,polis m.m skulle ingripit.

Mvh Oscar.N