söndag 8 mars 2009

Poor Old Slugs, Vindicate This! och The Radars

Skönt att det händer grejer inom scenen, och att det är bra grejer som händer! Tre årsfärska demos har hittat till Brest i CDR-form, och Paco är såklart inte sen att droppa några rader om de här tre trevliga banden. Gossarna på bilden är Radar (Antipati / The Radars) och Bucka-Hans (Poor Old Slugs).

(Poor Old Slugs - Demo 09 - DIY) Poor Old Slugs är det yngsta av de här tre konstellationerna. Som jag säkert sagt minst två gånger tidigare stammar de från Roslagen. De spelar någon typ av gatupunk med både svenska och engelska texter. Det är tight som fan, och sången är arg och hård samtidigt som bandet är melodiöst. Första låten på demon; Bless Us, som innehåller Family Guy-samplingar är en Unit Lost-doftande historia, och är tillsammans med Gud Är en Apa och As Long utgåvans bästa spår. Fem av låtarna finns att lyssna på på http://www.myspace.com/pooroldslugs och annars är det bara att invänta kommande album som det ryktas att Anarkopunx Records ska släppa.

(Vindicate This! - Demo/Promo 09 - DIY) I Malmögänget Vindicate This! är medlemmarna lite mer slitna och luttrade, och kommer från eminenta konstellationer som Sönderfall, Frontlash, Contemptuous, Sleepless Nights, Abjekt, The Mockingbirds och The Sluggers. I början gick gänget under arbetsnamnet White Boys (typ: -Vad ska bandet heta? Vad har vi egentligen gemensamt? - Tja, vi är vita allihopa...) men efter lite mer sugande på den karamellen bytte de namn till mer allmänt gångbara Vindicate This! Bandet har redan blivit lite av en hajp bland skinheads i Sverige, och spås en alldeles lysande framtid. Demon innehåller fem låtar av vilka jag bara vet namnet på de två som dessutom ligger på deras Myspace-sida http://www.myspace.com/vindicatethis. De två bästa alstren från det här Templars-doftande verket är Rich Bitch och första låten.

(The Radars - Promo 09 - DIY) The Radars är förutom Antipati-Radar ett gäng skäggiga musiker från band som The Pints, Saboteur, Sleepless Nights, Dobermann Cult och Mörk Gryning, för att nämna några, och de spelar en poppig punk med inslag av baktakt. På http://www.myspace.com/theradars08 kan hela demon avnjutas, så här är det kanske bäst att jag låter varje enskild lyssnare avgöra vad det går för.

1 kommentar:

Sanningens Tjänare sa...

Tror inte ens det var ett arbetsnamn utan snarare dålig fyllehumor som drogs lite långt...angående Vindicates "tidigare namn".