söndag 8 mars 2009

CDCP & Scoundrels på Olämpligt Sällskap/Snövit, STHLM, 20090307

Klubb Olämpligt Sällskaps premiärkväll måste onekligen ha varit lyckad, rent publikmässigt, eftersom Snövits källare var packad med packade skinheads, punkare, hattar och mössor. Sofieron som husets starkölstappar ymnigt flödar av är inget för franska finsmakare, men flaskölen gick ner, även om den var lite dyr. Efter förra helgens traumatiska ölprisupplevelser på Black Horn i Norrköping kan man dessutom gå med på det mesta. Non Serviam spelade bra punk som vanligt, och var den största behållningen med kvällen rent musikaliskt. Även om levande musik kanske är roligare är det svårt att matcha The Ruts och Camera Silens, hur döda de än må vara. Scoundrels var första band att göra ett försök. De misslyckades. Precis när man kunde konstatera att Rancid-punken höll på att självdö, dök det här Eskilstuna/Stockholms-gänget upp för att näsvist deklarera hur fel man hade. Hattarna och mössorna var i alla fall glada, och trots att Snövits ljud var sämre än sist (tror sist var när Tysta Mari hade sitt releaseparty) kunde man höra att Scoundrels åtminstone rent tekniskt behärskar sina instrument, trots två månaders ryktesvist repuppehåll.

CDCP spelar någon hardcore- eller kängpunksvariant som jag inte riktigt kan sätta fingret på, men som är nog så snabb och våldsam. I sättningen ingår bland annat Gabbe från Gabo's Drunken Logic och Henkas aka Gakk och trumslagaren från Royal Stakeout. Bäst var det i de lugnare numren, där gitarren hann tugga och man kunde skönja melodier. Sitt rykte som röjigt liveband levde de i alla fall upp till.

När och var det olämpliga sällskapet dyker upp nästa gång har jag ingen koll på, men jag kommer med största sannolikhet närvara.

1 kommentar:

Gakken sa...

Det var kul som fan! Tack från Skåne