lördag 19 mars 2016

Greta Kassler - Ingen Tittar På CD

(Greta Kassler - Ingen Tittar På CD - Second Class Kids) Om Lastkaj 14 är Svensk trallpunks flaggskepp och Trall + extra allt i nån sorts deluxe-förpackning, kan man väl säga att det är inte Greta Kassler i alla fall. Inte bara har bandet fastnat i att halvdant plagiera tidiga De Lyckliga Kompisarna och Räserbajs - de låter dessutom inte ett dugg mognare som band än när deras första hemmasnickrade promo-CD ramlade ner i Pacos låda för mer än tio år sedan...

Det här bär mig en smula emot att säga, för jag gillar Second Class Kids Records, och även deras utgåvor, trots att det ofta är av mer principiella skäl än att jag de facto skulle uppskatta musiken. Snygga, proffsiga utgåvor och en hyfsad utgivningstakt gör bolaget till en viktig aktör i det svenska punklandskapet.

Och för att återgå till Ingen Tittar På..: det är en tolvlåtars digipak-CD.
med ganska snyggt artwork, komplett med texthäfte och allt, så inget att klaga på där. Texterna är ju som dom är, tänk helt enkelt progg och allmänna orättvisor betraktade genom rödvinsfläckiga glasögon. Om du är en av dom som tror på trallpunken 2016, och är du en puritan vad gäller sound och angripande av textämnen så köp.

Inga kommentarer: