söndag 15 februari 2015

Lastkaj 14 - Stormar CD

(Lastkaj 14 - Stormar CD - Bells On Records) Trallpunkpizza enligt konstens alla regler och med en väl tilltagen dos extra allt. Som ett hurtigt proggband på speed levererar Lastkaj 14 en fusion mellan Gymnastiken och Dia Psalma, komplett med hackig baktakt, kvinnlig/manlig växelsång, ambitiösa stämmor och violin i ett genomgående högt tempo. Detta på en tolv spårs-CD med helknäppigt pirattema. Låter det som nåt för dig? Inte? Då är vi två och förmodligen fler. På bandets facebook-sida beskriver det Stockholm/Uppsala/Skellefteå-baserade bandet sin musik som trallpunk deluxe, och det är faktiskt en beskrivning jag själv tänkte använda istället för den fyndiga (nåja) pizzareferensen. Stryparn, Dr Dille, Saffran, Stukarn och Kapten Grå (ja, ni hör) lär fortsätta ösa på helt oberoende av en stackars fransk proffstyckare och det är väl bra för dom som nu är begivna på den här formen av snart fossila punk som delvis formade mina yngre tonår. Vet ni med er att ni uppskattar sånt här - tveka inte att slå till; tralligare än så här blir det inte.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha, så djävla härligt när du tar fram motorsågen Paco. Får Leatherface från motorsågsmassakern att se ut som en djävla junior.

Paco sa...

:D

Anonym sa...

Tack för tipset!
Hade aldrig hört detta band förut, men drog igenom alla låtar som fanns på Spotify nu, fyfan vilket drag! Bästa jag hört på länge.