onsdag 6 augusti 2014

Bina - Så Less På Att Va En Nolla / The Lost Boys - Lost 'n' Found split CD

(Bina - Så Less På Att Va En Nolla / The Lost Boys - Lost 'n' Found split CD - Elände Records) Binas senaste släpp var MCD:n Sommarhits (2012), och nu släpper han en split med The Lost Boys, där han även spelade gitarr - ett band som inte låtit tala om sig på kanske tre år. Bina inleder spliten med fem låtar punk som låter som en blandning av KSMB/tidiga Stockholms Negrer och rå UK82-punk, spritsat med små detaljer, exempelvis reggaebreaks och Poison Idea-riff. Texterna är oväntat seriösa, och favoritspåren är de två första: Bazooka (om alltings jävlighet) och Efata (om lokal fiendeskap). Det är väldigt eget det här, allt från texter till design, men ganska bra, och Västerorts Nick Culmer visar upp talang och har utvecklats sedan senast. Sången backas upp av Ville (tidigare vokalist i The Lowlifes, numera trumslagare i Projekt 9) och skänker lite extra nyans till det hela.

The Lost Boys karriär var ganska kort, och bestod mest av något enstaka DIY-släpp, en officiellt släppt låt på samlingsskivan Chaos In Sweden, och några framträdanden på Stockholmspubar- och klubbar. Förutom Bina bestod bandet av Kalle som även sjöng i horrorpunkbandet Grave Disorder, Anton från Binas andra band Valpmynning samt Wolfman, som spelade trummor i The Lowlifes och var med om att bilda Projekt 9. Den här halvan av spliten är jag mest nöjd med för själva dolumentationens skull. Bandets musik är bra men inte jättekul, vilket mest beror på den lite oengagerade sången och det faktum att bandet valt att inte sjunga på sitt modersmål. Musiken är ändå stilmässigt hård punk av 80-talsmodell, där man kan skönja One Way System (Tired Of You) och Uproar (The Lost Boys).

Mycket köpvärd skiva!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur köper man den här?

BINA sa...

Bor du i sthlm finns den att köpa på Bengans och Pet sounds. Annars kan du ju skicka iväg ett mail på facebook.com/BINAswe eller ett mail till brun_Pung@live.se , så skickas skivan till dig.