tisdag 16 juli 2013

The London Diehards / East End Badoes / Johnny Asbo & The Young Guns - Live Bad & Die Hard CD

(The London Diehards / East End Badoes / Johnny Asbo & The Young Guns - Live Bad & Die Hard CD - Pretty Shitty Town Records) Anledningen till att jag snarare betraktar det här svinfina digipaket som en split än en samling är att de tre banden hänger intimt ihop. Både London Diehards och East End Badoes frontas som bekant av The Gentleman of Oi!; Terry Hayes, medan mannen bakom projektet Johnny Asbo & The Young Guns även han återfinns i London Diehards' sättning. Låtarna är dock i varannan-ordning vilket ger mer samlingsskivekänsla, men för enkelhetens skull avhandlar jag ett band i taget:
    Ciaran, som bokstavligen är Johnny Asbo och som privat förutom i Diehards även återfanns/finns i Retaliator och Tattooed Motherfuckers livesättning, inleder hårt med en riktigt bra låt betitlad Crown of Thorns. Det är Asbo som är skivans hårdaste, och att hans musiksmak måhända är en smula mer hardcoretillvänd märks delvis i covervalet Hard Livin' från Stigmas soloplatta som kom för några år sen på I-Scream. Jag är inget fan av solo-Stigma och eftersom grundmaterialet inte faller mig på läppen gör heller inte Asbo's tolkning det. Det gör däremot hans andra egna låt; This is England, som trots en lite långdragen refräng kan vara skivans bästa låt. Även det andra covervalet, av Retaliator's Aggro Trouble & Strife sitter fint.
   East End Badoes levererar låtar från lite olika inspelningar och perioder om jag fattar saken rätt, och jag är inte säker på exakt hur och när. Deras första låt Ronnie and Reg är en sisådär låt, medan deras tolkning av The Proffessionals' 1-2-3 är lysande och deras nyinspelning av Back on the Streets-klassikern The Way It's Gotta Be låter riktigt bra. I synnerhet nyinspelning och ett lätt om-arr av den senare var något den/de tjänade på.
   The London Diehards presterar jämnast på den här plattan. Det är riktigt bra rakt av och bandet har nu ytterligare tre örhängen att foga till högen hits man redan samlat på sig.
   Hårt och smutsigt från östra London, hur skulle det kunna vara fel?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för dina recensioner Paco, jag följer tipsen slaviskt.

-Herrey

Paco sa...

Oh, ingen orsak :)