söndag 30 december 2012

Också värda att nämna 2012

Årsbästalistan var i år koncentrerad på fullängdsalbum, men det har även släppts lite annat kul i år som är värt att ta upp, i form av återsläpp, sjutummare eller splitalbum. Tänkte tipsa om några av dem.

Ett släpp som bara måste vara skitbra är splitsjuan mellan Oldfashioned Ideas och Peterborough-bandet Black Marias (som för övrigt eventuellt är Sverige-aktuella framöver) på Contra. Jag har ännu inte hunnit lägga nålen till plasten, men det kommer, och jag kan hur som helst gå i god för att plattan är värd varenda korvöre!

En annan kul sjua är gamla rävarna East End Badoes' Hard Hits For Herberts som ursprungligen skulle ha släppts på svenska Pretty Shitty Town, men som till slut hamnade på amerikanska Skinflint. Hursom helst är det just hårda hits för herberts som levereras, och naturligtvis låter det inte mil ifrån Terrys "nya" band The London Diehards.

Randale Records gjorde en smärre kulturgärning när de samlade Franky Flames soloarbeten samt featuring-låtar på två CD-skivor alternativt en trippel-LP. Här återfinns det en gång svåra, men sedan återpressade samarbetet med norska The Whalers, materialet från hans sjutummare från 80-talet, samt hans samarbeten med exempelvis Evil Conduct och Vanilla Muffins plus en massa annat. Ett måste i hyllan.
En skiva jag inte kan uttala mig om är The Clichés nya album Street Rock For The Working Class, som jag inte äger än men som jag räknar med kommer att vara lika stabil som föregående utmärkta album.

Durham's finest; Gimp Fist och Last Rough Cause, delade en snygg LP på Contra. Den är som man väntade sig, det vill säga till bredden full av catchy gatpunk. Båda banden levererar men Last Rough Cause är bäst. Banden covrar också varandra.

West Side Boys Reste Fier (från 2011) släpptes av Bords de Seine och Randale som LP, och med följde en sjutummare som en hyllning till framlidne Tolbiac's Toads-medlemmen Bruno.

Och sist men inte minst fick vi oss till livs ett livstecken från Malmös Vindicate This! i form av en slick sjua betitlad Hard Feelings. Det kommer dessutom mera under 2013...

Inga kommentarer: