söndag 25 november 2012

The Bristles - Bigger Than Punk CD

(The Bristles - Bigger Than Punk CD - Heptown Records) The Bristles med sin andra fullängdare efter återkomsten. Till skillnad från förr är det politiskt förbannat och musiken som var ganska klassisk (uk)82-punk är numera stenhård och ganska nyansfattig trots viss variation i tempo låtarna emellan, samt inslag av dub och/eller reggae. Här och där ger den kompakta produktionen känslan av gammal metall, men i bästa fall kan jag ana Puke i nån melodisk gitarrslinga. Jag tycker The Bristles anno 2012 är ett ganska tråkigt band, som verkar vilja mycket mer än de faktiskt kan presentera. Texterna på Bigger Than Punk (vars titel f ö är en flört med politiska hiphopgänget Dead Prez) behandlar så kallat viktiga ämnen som sexturism, fort Europa, kvinnokamp etc, men texterna är ganska tafatt författade samt oläsligt layoutade på en förpackning som också i allt övrigt lämnar mycket att önska. Bästa låten är The Great Wall of Europe, som låter lite grann som ett råare Asta Kask. Vinylversionen ges, om jag minns rätt, ut av CowMag-Teds Noise of Sweden och ProfitBlaskan-Sörlings Turist i Tillvaron.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"som verkar vilja mycket mer än de faktiskt kan presentera." Du verkar ha glömt vad punk är....punk är att göra vad man vill. Sen är det synd att du bara jämför med gammalt.

Paco sa...

Hej din skitkorv, du verkar ha glömt vad en recension är, nämligen ett SUBJEKTIVT omdöme.

Dessutom håller inte ditt resonemang... Om jag exempelvis vill klä ut mig till Sitting Bull och skända ett lik med en hemmagjord strap-on av näver, så är det inte per definition punk, även om det är vad jag vill göra.

Paco sa...

...och om jag inte ska jämföra med "gammalt" så kanske bandet borde heta nåt annat än just The Bristles?