tisdag 8 maj 2012

Brassic - Voice of Freedom LP

(Brassic - Voice of Freedom LP  - Hostile Class Productions) Den här skivan släpptes redan 2010, och mitt exemplar kom via Bernando på US of Oi! of Sweden (tack så mycket!), redan då ett bra tag efter release, men jag skriver om allt som skickas, aktuellt eller inte, passande eller inte. Brassic kommer från Kalifornien och spelar Oi! för den som vill och/eller RAC för den som vill. På skivan tolkar de Lonesoldier och Arresting Officers (Fuck LA resp. Evil Has Landed) som de blandar med nio egna alster, som låter väldigt mycket som ett primitivt The Templars kring 1118-1312 och som brittisk RAC lät under 80-talet, kommer i första hand att tänka på Brutal Attack. Inledande Infestation låter dock mer Oxblood, och även Skrewdriver lyser igenom i exempelvis Warriors. Texterna är inte speciellt extrema, förutom i böghatarnumret Benders, som är riktigt pinsamt högstadiemacho och som ger en ganska taskig eftersmak. En lättlyssnad amerikansk oi!-platta, som knappast känns speciellt relevant lyrikmässigt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller fan me, texten till benders e fan för mycke, va fan, det e 2012 för helvete!!!!!!

Anders P sa...

Att det är 2012 är irrelevant och så jävla usel argumentation, man kan fortfarande ha avvikande åsikter.
Däremot tycker jag texterna genomgående är halvtaskiga, vilket är synd på en annars habil skiva. Framförallt "Time for change" hade kunnat skrivas så extremt mycket bättre om man tänkte bortom 80-talsklyschorna.
Kan vara värt att notera att även Brutal Attacks "Under the hammer" tolkas på LP:n.

Bernando sa...

Inte direkt en av Brutal Attacks mer opolitiska låtar, jag blev riktigt förvånad att dom vågade göra en cover på den.
Angående Benders så håller jag med om att det kändes jävligt onödig och är även bortsätt från texten deras svagaste låt på skivan. Dock är resterande skiva genomgående grymt bra i min mening.