tisdag 13 mars 2012

Nyheter från Gaphals

Bestämd debut av Norrköpings Skevfer!

Det sägs ofta att tristessen är den bästa källan till kreativitet, i sådana fall måste Norrköping vara Sveriges tråkigaste stad då kreativiteten har exploderat på senaste tiden. Norrköpingssönerna i Din Skevf är det senaste beviset på stadens nya kreativa ådra och nu släpper de sitt debutalbum “Man måste vara galen för att kunna va normal” på Gaphals. Denna 8-låtarshistoria återspeglar arbetarstadens klassiska värderingar om att dränka sina sorger i öl och hata sitt jobb.

Skivan har en tydlig melodisk grund med fokus på allsångsrefränger, grooviga basgångar och med ett primitivt 80-talsdoftande gitarrplågeri. Din Skevf tillhör den nya generationen svenska artister som framför sina texter på sitt modersmål där sångaren Oscar Rahm utvecklar det personliga och närheten till deras tillvaro och hur deras liv pendlar mellan hopp och desperation. Skivan spelades in under 3 dagar i HoboRec Studio, Jönköping med Ulf Blomberg bakom spakarna. Din Skevf debuterade hösten 2011 med en sexlåtars vinyl-EP vid namn “Balla Ur”. Skivan mottogs bra av både recensenter och vinyl-nördar, inom ett par månader var förstapressen slutsåld och EP:n hade blivit omnämnd både i Close-Up och Lukenzine på årsbästa-listor över 2011. Sedan EP:n kom har Din Skevf spelat i större delar av Sverige och våren är snart fullbokad med Sverigespelningar. I sommar är bandet aktuella med en nio-dagars Europaturné tillsammans med Linköpingsbandet Damage.

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k.gaphals@gmail.com

Lyssna på Din Skevf “Man måste vara galen för att kunna va normal” här:
Din Skevf på Bandcamp

Din Skevfs hemsida: http://dinskevf.se/
Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se

Drag en tejp runt mina lår

Plötslig Måndag är en av Göteborgs bäst bevarade hemligheter, men det rör sig varken om metal eller indiepop som gjort staden omåttligt populär bland vårt rikes ungdomar under så lång tid. Istället kryper Plötslig Måndag fram från de sluskigaste kvarteren med skit under naglarna, ruffig frisyr och en stil som får en att tänka på hur det skulle ha varit om Bob Hund gjorde ett gig på Sprängkullen i Göteborg 1983. Plötslig Måndag är precis som sin musik döljt i ett dunkel och rör sig i gränslandet mellan poesi, skånska, experimentlusta och punk.

Plötslig Måndag kombinerade skiv- och live-debuten till helgen 2-3:e mars. Man både hann med att öppna åt WU-LYF på Inkonst i Malmö och Debaser i Stockholm samt avverka en sen spelning natten till söndagen i Linköping. Plötslig Måndags 4-låtars debut-EP är titulerad “Drag en tejp runt mina lår” och släpps både digitalt och på vinyl.

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k.gaphals@gmail.com

Lyssna på Plötslig Måndag “Drag en tejp runt mina lår” här:
Plötslig Måndag på Bandcamp

Länkar:
Plötslig Måndag Facebook
Gaphals hemsida

Inga kommentarer: