onsdag 29 februari 2012

Nisse Skipper planerar samlingsskiva

Nisse på Skippers Corner planerar en Oi!- och punksamling mot rasism. Band och samarbetsbolag kan höra av sig. Mer info här.

39 kommentarer:

AK sa...

"CD samling mot SD, facister, nazister & annat högerpack".

Äntligen lite jävla splittring, scenen mår alldeles för bra, men det bidrar förstår inte ngn höger om MP till.

Paco sa...

Att säga nej till rasism hoppas jag inte behöver innebära någon splittring? Däremot kan man ju undra vilka som enligt Nisse ingår i "annat högerpack" och varför man blandar Sverigedemokrater och nazister i samma potta... Vi behöver ingen svensk Steve DIY, men det tror jag inte det är någon risk för iom det här...

Nisse Sailor Sjööman sa...

Kan säga att jag var jävligt förbannad när jag drog igång alltihop... Tycker bara det är så tråkigt att vissa band får en stämpel på sig trots att dom är helt opolitiska.

Lämna politiken hemma, ta några bärs, have fun men ge fan i att vräka ur dig massa skit. Detta gäller folk i alla läger, höger som vänster.

Nu vill jag göra en bra CD som de medverkande banden & andra involverade kan vara stolta över.

Paco sa...

Nisse, Låter bra!

Men att band med skinheads i sättningen får olika stämplar på sig ÄR smällar man får ta. Det går inte att vara okontroversiell som skinhead, och jag tycker inte att det är någon mening med att vara skinhead om man vill vara okontroversiell. Det är väl ingen inom scenen som faktiskt trodde att Prinsen var fascist? Och vad folk utom scenen tycker är väl inte relevant, vanliga människor kan dra åt helvete...

Nisse Sailor Sjööman sa...

Skins & Punk har jävligt mycket gemensamt, dårar finns i alla läger. Jag tycker att scenen de sista åren blivit sjukt bra, HC, Punk & Oi! på samma spelningar.

Att vara Punk eller Skin innebär som du säger att man få ta vissa smällar men att hamna i samma fack som vit-makt musiken är fan inte ok. Även om det är vanligt folk som tycker det.
Nä fan, en käftsmäll & en fet samlingsplatta så vissa fattar sitter perfa

Paco sa...

Nisse>> Där går våra åsikter isär, men jag önskar lycka till med skivan och ser fram emot att eventuellt få sätta tänderna i ett rec-ex :)

Bernando sa...

Hade inte insett att nazism fortfarande var ett problem i dagens Sverige.

Paco sa...

Det här är Steve DIY för den som inte vet: http://streetvoiceuk2011.blogspot.com/

Inge Ansvar sa...

Är du med? Eller är du mot?
Som jag ser det så har vi byggt upp en duktigt tjysst gemensam scen de senaste 10 åren.
Men om det är så att en del av den svenska skinheadscenen vill avbryta samarbetet med den övriga svenska punkscenen(poröst;splittrad)som vi lyckats bygga efter AFA´s segrar mot nazisterna på gatorna efter alla 30 November demos, så slår väl alla babyskins och disney-AFAs klackarna i taket igen! Fuck that shit! Med ELLER mot! Vi kan alla vara Anti-Fa Hooligans, men inte däremellan eller tvärtom! Fuck Off!
Jag tycker som JAG vill!

Erik sa...

Med såklart. Men det är inte nittiotal längre. Det är inte svart eller vitt / gatustrider längre.
Dessutom leder det liksom ingen vart att skrika "vi är mot rassarna" när man är skinhead. 99% av folket kommer ändå klassa en som nazist/idiot/allmänt farlig.
Dessutom # 2 känns det alltid lika billigt att hålla på med såna här projekt. Som att skänka en hundring i nån bössa kring juletid och tycka att "nu har jag ändå gjort en god gärning".
Dessutom # 3 undrar jag vilka man "markerar" sin anti-nazism för. Ok om det inför puckade människor inom punkscenen. Eller så skiter man bara i idioterna och spelar/festar vidare. Men om man gör det för att visa upp för majoritetsamhället är det liksom döfött.
Dessutom #4 blev det här irrigt, men så kan det bli.

Anonym sa...

jag är punkare och såklart starkt emot rasism. jag tycker det är ett svinbra initiativ!

och paco. varför ska man inte bunta ihop sd och nazister? alltså, jag VET att det inte är samma sak. men SD är rasister och menar man allvar med sin antirasism så bör man således vara emot dom.

ser man itne att SD är ett starkt arbetarfientligt rasistisk högerparti är man inte nog påläst.

tack för mej. kärlek och uppror!
/jelle

Paco sa...

Jelle>> Därför att jag tycker man gör sig själv en otjänst om man förenklar saker och ting på det viset... rasism är rasism är rasism. Oavsett var SD kommer ifrån är det såvitt jag vet inget i deras partiprogram som är rasistiskt i ordets rätta bemärkelse. Jag hatar det faktum att jag sitter här och försvarar ett bigott bondlurkparti (som visserligen inte är värre än nåt annat jävla parti) men jag vill nog hävda att SD inte är ett rasistiskt parti. Men upplys mig gärna. Arbetarfientligt är det säkert, men det beror kanske på vilken arbetare du frågar?

Herreys sa...

Här är en rolig länk ang. delar göteborgsscenen (eller?) där de verkar ha jätteproblem med punkband som våldtar, misshandlar och trakasserar:

http://verklighetenssmolk.se/index.php/2012/03/att-vara-ett-svin-och-att-vara-ett-mans-svi/

G. sa...

Man kan ju fråga sig vad de sysslar med där borta i GBG. Hänga ut folk som uppenbarligen begått brott som ger fängelse (?) , vilken nytta ska det göra? Ska de börja smutskasta massa folk på hörsägen eller ska de gå efter domstolsbeslut?

Tror mycket oskyldiga människor kan komma i kläm och när civila ska börja leka domare och jury så går saker åt helvete. Kan inte folk slappna av och ha roligt eller har det gått så långt att den största fienden till punkscenen är punkscenen själv?

Inge Ansvar sa...

Lägger man bajskorvar i ett snyggt paket så köper folk det,tråkigt när folk går på dessa knep. Men det är ju bara att undvika dem som luktar skit, och då menar jag inte crustpunkarna.

Anonym sa...

den där göteborg-länka va det värsta jag läst på år o dar!!! är man sexist om man tagit av sig en kondom betyder inte sexist att man stå för djupare kvinnoförakt å inte bara gjort ett misstag/dumhet med flit?
instämmer med g att det låter JÄVLIT vagt alltsammat.

Anonym sa...

att påstå att SD inte skulle vara ett rasistiskt parti bara för att de inte
skrivit i sitt partiprogram att de är rasister är väl kanske ett lite väl lamt
argument. De fattar ju såklart att det inte går hem i stugorna med öppen rasism
då det till exempel är olagligt. men för att citera en artikel jag läste på ämnet:

"Utgångspunkten för varje diskussion om SD måste vara att partiet vilar på en rasistisk ideologi. I partiets principprogram står att ”Sverige är svenskarnas land”, ”Alla människor är inte likadana”, och ”Låt alla folk vara herrar i eget hus”. Alla som kan läsa, och har ett hum om Europas historia, inser att detta är ett parti som tänker i samma banor som nazisterna runt 1925. Det är rent nonsens att försöka låtsas att satser som ”Sverige är svenskarnas land”, ”Alla människor är inte likadana” och ”Låt alla folk vara herrar i eget hus” uttrycker något annat än illa förtäckta värderingar."

/jelle.

Anonym sa...

enligt riksdagens utredningstjänst (RUT) röstar SD i 9 fall av 10 med regeringen i riksdagens omröstningar. och ingen vettig människa anser väl att alliansen inte är arbetarfientliga.

/Jelle.

Anonym sa...

en sista sak. om man anser att arbetarklassen bör hålla samman och stå starka tillsammans måste man ju fan vara emot nationalstater och rasism. arbetarblod är rött oavsett hudfärg. vi slåss alla mot chefer och överhet för att få ihop vardagen.

/J.

Ali sa...

Klart som fan arbetarklassen skall hålla ihop, men när fackförbund går ut med kampanjer för att lära medlemmarna "rösta rätt" så undrar man ju vilken tidsålder man hamnat i.

Rasister i kostym som är hemliga, med samma planer som Adolf ala 30-talet eller fackförbund med en lika tydlig agenda som rådde i det gamla DDR. Vilka är mest arbetarfientliga?
Pest eller kolera om du frågar mig.

Och Sovjet var inte kommunistiskt, SD vill starta arbetsläger, Reinfeldt har slavar hemma i huset och alla Vänsterpartister är egentligen scientologer (fast de går ju inte ut med det).

Herreys sa...

Problemet är väl hur fan begreppet rasist/rasism strös runt och används.

Man ska spela Häng Gud hemma men jubla när det byggs en moské runt knuten.

Man ska tycka det är normalt att stora delar av fattiga i världen ska driva runt som en gräshoppssvärm efter bättre förhållande. Tills de landar i ett ghetto med femtielva andra nationaliteter.
Så de är avskurna från urbefolkning utom att utföra låglönejobb och de bor i kvarter där ingen kan kommunicera med varandra och där de är hänvisade till sina landsmän för umgänge, vilket leder till enklaver av utanförskap.

Man ska flina och tacka och ta emot när man utifrån sin hudfärg ska kånka skulden för all världens övergrepp och folkmord, liksom man ska ta att en välavlönad fyllekärring kallar en taliban efter vilket kön och etnicitet man tillhör.

Annars ställer man fel frågor och är en av "de där".

Anonym sa...

jag vet så väl att du raljerar men jag håller i det flesta fall med dej.
Jag förstår inte vad som är så konstigt med att hjälpam änniskor som har det piss. Vi har ju råd med det. En gång i tiden flydde vi själva till amerika pga fattigdom och det kan hända igen.
den dagen hoppas jag det finns folk som ställer upp för mej.

Paco sa...

Anonym>> Vem pratar du med? Klart man ska hjälpa folk. Om det ändå vore så nyanslöst. För övrigt är jag varken rasist eller Sverigedemokrat, tycker bara man ska ta det lite lugnt med vilka ord man använder. Det här är en musikblogg, därför håller åtminstone jag mig utanför diskussionen här. Tycker Jelle har ett par poänger, men det har Herreys och Ali också. Fuck knows vad det egentligen har med posten att göra bara...

Anonym sa...

Det går ju finfint att rocka mot kommunism i skinheadscenen, men det blir ett jädrans stohej om man rockar mot rasism? Okej.

Jag skulle nog våga påstå att rasism är ett större problem än vad kommunism är i dagsläget.

Paco sa...

Anonym>> I samhället i stort, ja givetvis.

Ett större problem inom själva gatpunk/skinheadscenen (åtminstone på andra håll i Europa)är nog dock splittringen orsakad av vissa element på den extrema vänsterkanten. Och nej, jag räknar inte Vit Makt-scenen till gatpunk/skinheadscenen.

Ali sa...

Nu vet jag inte många som rockar mot kommunism i min umgängeskrets av musiker utan problemet kommer oftast från annat håll då man inte anses tillräckligt politisk.
PPP är ett bra exempel på detta, då någon skrev att "alla riktiga punkare går inte dit" eller nåt i den stilen, pinsamt. Samma sak med VT! som syntes vid en Sverige-flagga och då började det snackas direkt.

Jag har inte sett en nazist på jättelänge utan bråket brukar komma från den andra kanten då man har fel pins "ser jag en landsflagga där?", har fel skosnören i kängorna (ja, patetiskt) samt att "ni spelar ju inte punk, ni tar ju inte avstånd från ditten och datten". Detta är för mig ett större problem då någon ska trycka sina åsikter i huvudet på mig, och försöka förklara för mig vad jag ska tycka. Nån lill-Stalin med fler regler än övriga samhället och som springer runt och leker samvete är ändå inte med några år senare. Dessa turister i scenen förstör mycket mer än de tillför.

Samlingsskivan hade varit ett bra initiativ om det nu funnits någon nazism i scenen, men nu är det som någon skrev att den är lika billig som en hundring i nån bössa. Görs skivan för att vi har ett allvarligt problem med nazism eller görs den för att nån vill samla PK-poäng på nåt som inte ens utgör ett hot idag? Släpp en samlingsskiva som är emot våldtäkter, polisvåld, religion (ALLA), arbetslöshet eller lekplatser. Alla ovanstående är mer "hot" mot den fria människan än vad nazister är nu detta nådens år 2012. Hade skivan släpps på 30/40-talet så hade det varit ett välkommet inslag.

Men jag antar att dom inte vill uppröra, tänk om man som punkare skulle provocera någon genom att nämna något opassande, hemska tanke.

MINOR THREAT- Guilty of being white

I'm sorry
For something I didn't do
Lynched somebody
But I don't know who
You blame me for slavery
A hundred years before I was born

Guilty of being white

I'm a convict
Of a racist crime
I've only served
19 years of my time

Guilty of being white

Ali sa...

Ett tillägg till Anonym:
"Jag förstår inte vad som är så konstigt med att hjälpa människor som har det piss. Vi har ju råd med det" .

Det där är rent skitsnack. Ta en titt på skolorna, sjukvården, tandvården och äldreomsorgen. Jag skiter i hur mycket en lömsk hästsvans säger i TV att Sverige går bra, jag baserar min fakta på verkligheten och inte siffror på ett papper.

Sen är det inget fel i att hjälpa folk som har det piss.
Synd att det inte gäller våra pensionärer bara (som bokstavligen ligger i pisset).

Anonym sa...

"En gång i tiden flydde vi själva till amerika pga fattigdom och det kan hända igen. den dagen hoppas jag det finns folk som ställer upp för mej."

JA! Äntligen någon som påpekar detta uppenbara faktum som alla verkar ha glömt!

Som problemet de svenska utvandrarna hade med indianernas strukturella diskriminering, där ingen lyssnade till de visa rösterna som ville ge nybyggarna förtur till jaktmarker så att de lättare hade kommit in i det amerikanska jaktsystemet!

Istället tvingades karl-oskar o kristina in i loppätna timmerstugor; inte konstigt att de bombaderade ponnyexpressen och sheriffen med kålrötter och komockor när dessa kom in i deras kvarter för att "hjälpa"....

=)

Anonym sa...

"Men jag antar att dom inte vill uppröra, tänk om man som punkare skulle provocera någon genom att nämna något opassande, hemska tanke."

du verkar ju rätt upprörd måste jag säga. och sen är det faktiskt så att högerextremism är på frammarch i hela europa.

Anonym sa...

Band som själva känner att det drar från höger, kids som lyssnar på Asta Kask men sympatiserar med SD, att tro att Skinhead är samma som nynazist. Är det OK? Är det inte dem vi vill få att tänka till?

Oi!Oi! Skinhead, get yer hair cut!

Paco sa...

Oi Oi Skinhead Get Your Hair Cut>> Okej och okej... det verkar ju ganska debilt, men självklart måste man få lyssna på vad man vill och sympatisera med vad man vill och dessutom kombinera musikalisk och politisk preferens efter eget tycke. Personligen lyssnar jag på både röd och brun musik utan att sympatisera med åsikterna. Är det ok? Skulle jag bry mig om ifall du inte tyckte det var ok? Vem är du? Och om vanliga människor tror skinheads är nynazister är väl inte intressant, dom kan dra åt helvete.

Paco sa...

Alltså, både dom vanliga människorna och nynazisterna kan dra åt helvete.

Anonym sa...

Intressant det blev här då! Det här med en skiva mot rasism tycker jag är kanon bra! Och speciellt nu när "skinnskallar" med Blood and Honour Sweden tröjor börjat dyka upp. Det är fan inga fel att motarbeta detta och visst kan det leda till en splittring men då beror inte splittringen på att man säger nej till dessa individers åsikter, splittringen beror då på att dessa jävlar försöker dra in extrempolitik i scenen. Att påstå att det inte finns skins i Sverige som är högerextrema/nazister är att ljuga och ljuger man inte så är man jävligt blind!
Folk med tröjor med KBK där det står att man ska ge tillbaks Oi! till den vita arbetarklassen. Folk som går runt med Skrewdriver tröjor på spelningar, har även sett "skins" som går runt med tröjor med Brutal Attack, Rock Against Comunism, No Remorse och Storm. Detta har blivit vanligare senaste tiden och man måste fan säga ifrån någon gång. Inte på grund av vad allmänheten tycker och tänker utan för att det hela tiden kommer in nya människor i scenen och när de är unga och osäkra så är det lätt hänt att de tar åt sig av den skitideologin.
/Kuken

Anonym sa...

Med "Rock mot rasism" kommer oftast en hel del jävla fingerpekande. Vem man kan spela med, vilka som är vänner med vilka och slutligen vilka som ska bli utestängda.
Låt pack vara pack och sköt dig själv.
Sven-Ingvar

Bernando sa...

Kuken:
Hade ett gäng med högerband slängt ihop en skiva som skulle bekämpa Kommunismen i Sverige och buntat ihop Socialdemokraterna under samma banner som Stalin så hade den skivan fått samma enkla fråga. Har vi verkligen ett så stort problem med Kommunism i dagens Sverige?

Marky sa...

Jag tror knappast den här samlingen kommer gör att det blir något "vi mot dom", fingerpekande i stil med "ni ställde ju inte upp på samlingen" o.s.v. Men kanske jag är naiv? Jag vill gärna tro att vi inom scenen kommit längre än så....

Jag är inte intresserad av att diskutera hur viktig denna samling är eller inte, eller hur mycket den behövs/inte behövs....Men när blev det så fel att ta ställning mot trångsynhet och födomar?

Men kan inte bolagen och banden som tycker den behövs....få göra det är då?

band som inte vill vara med-behöver det inte heller...

Och folk behöver inte köpa skivan.

Samt..återigen-jag tror knappast fingrar kommer pekas för det ovanstående.

Inge Ansvar sa...

Om man sammanfattar hela debatten så är det väl solklart att All skins are nazis!

Herreys sa...

En länk om att vara okontroversiell, eller åtminstone hjälpa gamla käringar i karlskoga och få skäll av en farbror;

http://nwt.se/karlskoga-degerfors/article1066127.ece

Bernando sa...

Herreys:
"Riktiga skinheads har sina rötter i gruvorna på Jamaica" mmm
Underbar läsning. Tack för länken.