måndag 17 oktober 2011

Östermalm Boys - Upperclass Rock'n'Roll

Den här inspelningen gjordes under den enda kväll Östermalm Boys fanns annat än i teorin, i Mart Hällgrens studio i villan i Tumba en sommarnatt 2001. Idén kläcktes i Norrtälje tidigare under året, men sen vräktes 3/4 av Östermalm Boys från lägenheten de delade och resten är som man brukar säga historia. Medlemmarna var Johan (sång), tidigare i Second Thought och i The Kind That Kills precis i början av karrirären, Martin (leadgitarr och bas), tidigare i Lack of Trust och Second Thought och senare i bland andra To What End? Kompigitarren trakterades av Robban, tidigare i The Righteous och sedermera i Contemptuous, Antipati och Agent Bulldogg medan Mart Hällgren från De Lyckliga Kompisarna/Total Egon/Ubba/Brackor/Sighstens Grannar etc etc spelade trummor. På grund av vissa medlemmars koppling till den tidens hardcore/crustscen dök ett par låtar upp på en samlingskassett med diverse grindcore- och crustband (Sthlm Hardcore/Crust Scene 2001, Håll Käften Rasmus), men annars är inget officiellt utgivet. Demon tillverkades i ett exemplar.

Download!

1. Cock-a-Doodle-Doo 2. Krig På Gatan 3. När Tunnelbanan Slutat Gå 4. Hemgjort Vin 5. Jävla EU Far åt Helvete! 6. Jävla Soc-Hora Far åt Helvete! 7. Vi Är Östermalm Boys

3 kommentarer:

Erik sa...

Så jävla bra. Snodda Templars och Skrewdriver-riff, Balzers anti-sång, bra produktion, bästa samplingarna. Och titta, där var Frontlash med på den crust-tapen också. Har du den? Har nån den?

Paco sa...

Nej jag har fan inte det. Det lär ju bara vara crustare som var unga 2001 som har den.

Martin sa...

Jag träffade Robban igen på Ultrahusets jubileum. Då kom jag att tänka på vårt gamla projekt! Roligt var det!