söndag 4 september 2011

Vervain - Gammal Skate / Ny Hardcore CDs

(Vervain - Gammal Skate / Ny Hardcore CDs - Nobleway Records) Vervain börjar bli ett återkommande inslag på Punk & Oi!. Tror att det här är den tredje utgåvan av Malmöbandet jag recenserar. Jag har också åtminstone känslan av att Vervain är ett band som i mitt tycke har blivit bättre för varje släpp, i det här fallet på en fem låtars CD-EP med underfundig titel. Precis som på Stadens Ljus kör Vervain här uteslutande på svenska vilket nästan alltid är ett plus, och musiken känns mer varierad än på föregående släpp. Inte för att det någonstans gör avtramp från den visserligen ganska breda hardcorestigen, men tempot varierar låtarna emellan, och influenser blandas friskt - tycker mig skönja stråk av His Hero Is Gone-emo, post-hardcore samt vanlig hederlig old school hardcore från den amerikanska östkusten, proffsigt ihoprört till en ganska egen men samtidigt omisskänligt bekant punksoppa. De black metal-vibbar jag tydligen fick av Rigshospitalet är som bortblåsta, vilket naturligtvis är en bra sak. Jag gillar Gammal Skate / Ny Hardcores inledande Ingenting/Krossade Drömmar för öset, leadgitarren och Franckes melodiösa gapande, samt kvicka Älska Mig och Blöder och De Osynliga Barnen för sin enkelhet . Men vad har hänt med den fryntlige sångaren på tredje låten; Svart Galla? Har han käften full av flugor eller försöker han avsiktligt låta mongoloid? Det är hur som helst också det svagaste (och långsammaste) spåret. Annars är det schysst rakt igenom.

6 kommentarer:

Pike sa...

Döp om bloggen till "Punk och Oi! och annat skräp".

Francke sa...

Efter att Takidas sångare gett mig sånglektioner så blev vi ganska tajta och nu verkar det inte bättre än att jag får maila honom och be om numret till deras advokt. Stackars mongos, någon måste ju stå upp för de svaga!

Paco sa...

Francke>> Bra skiva, men ärligt Francke, det är ju nåt som händer där, det måste ju vara medvetet?

Francke sa...

Ja, ja jag är med det är inget med tvärtom. Lite huvvet på spiken men en Takida referens måste användas när ämnet är hett.

igen sa...

med det menar jag inget med det. Svårt att skriva med en f-n telefon när man är född med arbetarnävar.

Anonym sa...

Francke;
Blir det nån ny video?
Gillade skarpt den förra...