torsdag 4 augusti 2011

Skinheads i tidningen Schlager 1982

Bajtat från Farbror Punk igen.

29 kommentarer:

Anus Moony sa...

Å jävla nazi skins!!!!

Skinny sa...

Du måste vara lite mer open minded som killarna på den här bloggen brukar vara. Man kan ju vara snäll fast man har naziåsikter vet du.

Anus Moony sa...

Open minded? Hur menar du att jag ska vara mer open minded? Ska jag acceptera en snäll, schysst å nice snubbe, fast han har naziåsikter? Du e ju sjuk!

Paco sa...

Ni är dumma i huvet båda två. Läs den här artikeln ur ett historiskt perspektiv. 1. -82 betydde en lyft högerarm de facto inte att man var nazist. 2. En del skinheads var och är högerextremistiska. Vad ska ni göra åt saken? Punk & Oi! är emot alla former av extrem politik, men Paco avhåller sig från att skriva dig på näsan! Var glada för det ni, jävla raggare.

Skinny>> "killarna på den här bloggen" är en enda gubbe.

Skinny sa...

Självklart! Alla som inte tycker som du är dumma i huvet.
Vad tror du, de facto, en lyft högerarm betydde -82? Var du där då?
Jag ska inte göra nåt alls åt saken. Jag tycker det är jättefint att även boneheads har en plats i skinheadkulturen. Klart som fan inte du tar ställning, vad skulle då hända med dina nazipolare?
Med "killarna på den här bloggen" menar jag dom som i huvudsak kommenterar det du skriver.

Paco sa...

Skinny>> Du är erkänt dum i huvet, det har framgått med all önskvärd tydlighet tidigare, och inte för att du har en annan syn på saker än paco utan för att du på allvar tror (trodde) att den tecknade bilden på mig var ett foto en gång i tiden, typ. Och för att du inte hajat att ironi inte funkar på nätet.

Anuset är en idiot för att han inte förstår din ironi.

Jag har inga nazipolare vad jag vet? Jag tycker inte om nazister. Ställning kan jag väl ta om det behövs, men inte angående ett reportage om en bildutställning från -82.

Skinny sa...

Jag är ledsen över att behöva säja det: jag har aldrig trott att din tecknade bild är ett foto. Det måste du fått om bakfoten.
"Ironi funkar inte på nätet"? Du menar inte att DU inte förstår ironi på nätet?
Okej, dom är inte nazis, dom kallar sej väl "nationella" eller dylikt.

Paco sa...

Skinny>> Du trodde att jag hade mustaschen iaf.

??? Vilka av mina vänner som jag inte känner känner du?

Anonym sa...

Vad skönt att någon annan reagerar! Jag funderar lite på syftet med att lägga upp artikeln ifråga? Trodde många skinnhuvuden inte ville beblanda med den sk "bonehead" kulturen eller nazikulturen. Att lägga upp något sådant här utan att kommentera det eller ha en åsikt om det gör som sagt många förvirrade och budskapet i denna blogg blir mer och mer tvetydigt ju mer "man inte vill skriva folk på näsan".

Jag tycker fortfarande att själva personangreppen ligger lite väl i fokus och att själva debatten glöms bort. Men det är smart ur ett argumentationsanalytiskt perspektiv då man inte behöver svara på vissa obehagliga inlägg när det börjar hetta till om öronen... Skulle vara roligt om Paco för en gångs skull kunde hålla sig till ämnet och svara lugnt och sakligt på folks inlägg så att undrande människor faktiskt får sina svar...

Jewan sa...

de enda som heilar är ju några vanliga snubbar (dvs män med hår), varför de är med får man väl fråga schlager-redaktionen om...

så här gamla artiklar om skinheads/punkare/liknande är nästan alltid intressanta så varför just det där skulle vara någon sorts naziflört får gärna vederbörande utveckla lite?

Bernando sa...

Jag beblandar mig gärna med boneheads sålänge dom inte snackar politik. Just det är ju det roliga med det hela. Att vara en nazist idag är ju inte riktigt vanligt och tror knappast att den franska herren är det (om han vore så marknadsför han ju inte sina åsikter via sidan och därmed borde ni inte bry er).

Känner inte en enda nazist men många nationella. Vad jag vet så är ingen av dom rasister och många är andra generationen invandrare.

Känner ingen skam över att skinheadkulten såg ut så här 82. De flesta som medverkar i artikeln spelar nog mest av allt på eran idioti och svartvita syn på världen.

Paco sa...

Anonyma pack>> Jag har inget som helst ansvar inför er, starta en egen blogg du, där du kan vara lugn och saklig.

Det här är alltså en artikel om en bildutsällning porträtterande skinheads från 1982. Jag lägger upp den för det kulturhistoriska värdet.

Det är väl skillnad på att vilja beblanda sig med nazister och förlika sig med att högerextremism har haft och på vissa håll fortfarande har stort inflytande över skinheadrörelsen?

Paco sa...

Skinny>> Jag började f ö spela med Criminal Damage redan 1983, så ja, jag var med -82.

Anonym sa...

Fan vad du ljuger ;-)

Pike sa...

Intressant att folk blir så upprörda över ett foto taget ur ett kollage om en ungdomsgrupp -82 som dessutom var lånat från en "Punk" sida där ingen ens kommenterade bilderna?

Både punkare och skinheads flörtade med hakkorsett i slutet av 70-talet, början utav 80-talet. Det var då en ren provokation emot samhället och ett enkelt sätt att kunna "chockera"...helt utan någon som helst politisk tanke bakom.

Jag förnekar inte att det fanns och än i dag finns nazism inom skinheadkulturen MEN detta är bilder tagna på de "första" skinheads som dök upp i Sverige (i början utav 80) och där blandades det fritt från den engelska motsvarigheten (det var t.ex vanligare med Union Jack än Sverigeflaggan på bomberjackan). Ur bandspelaren hördes blandband med The Specials, Skrewdriver, Madness, 4-Skins, Judge Dread, Angelic Upstarts osv.

Det är lätt för er som ej var med på den tiden att dra alla över en kam och kalla dem nazist. Det var inte så lätt som så...fanns ingen idelogi bakom liksom...mer vi mot dom. MEN varför bli ovänner över vad som varit? VARFÖR inte glädjas åt att punkare och skinheads numera går på samma konserter, gillar i mångt och mycket samma band, umgås utan bråk osv.?

Micke B sa...

Haha!!! Vilken bullshit!!!
1982 var Paco bara en liten skit som knappt visste vad en gitarr vad för något!

Paco sa...

omg...

Inge Amalgam sa...

Fuck Unity - Alla skins är nazis, alla punx är AFA!

herreys sa...

Sparka horbocksknugen ur palatset och gör pike till kejsare.

Anonym sa...

Vad roligt det är ändå att när Paco väl försöker ge sig in och argumentera så kan han inte stå för det... "jag var med 82" Ha ha ha ha

Bucka sa...

Anonym> Ska du snacka?

Paco sa...

Jag trodde att det var ganska uppenbart att det var ett skämt... men det är väl det där med internet och humor... det var för övrigt alltså inte argumentation. Micke B och andra (anonyma) begåvningshandikappade...

Anonym sa...

Skinheads har redan från första början förknippats med "invandrarfientlighet" och "rasism", pakibashing osv..Gjordes tom musik om det på den tiden "skinheads a bash them" tex.. En länk till ett par sidor från boken Painthouse,den enda från den tiden jag sett,förutom richard allens böcker som är fiction:

http://gloryrac.blogspot.com/2008/04/painthouse.html

Det är historia och så är det, finns ingenting att gnälla om, får väl vara glada att så inte är fallet längre..

Kul att du lägger upp en del gamla tidningsartiklar, fortsätt med det...

Adam

Pike sa...

Adam>>Det intressanta med tex. Pakibashing var att bland skinheads gängen i London fanns det både svarta och asiatiska skinheads som var med på dessa räder.

Som tidigare sagt...allt är inte så enkelt som svart och vitt när vi kommer till hur skinheads var innan NF/BM/B&H/C18 satt klorna i denna underbara subkultur.

My Nona sa...

Hm, när man läser allas inlägg här så känns det mer som om det blivit en miss en kommunikationen. Jag tror de inledande inläggen bara uttryckte en viss oro och ville veta anledningen till att artikeln lades upp. Sedan när det inte kom något riktigt svar så verkar allt ha urartat. de som signerat svar (Pike & Adam bland annat) verkar ha tolkat det på ett annat sätt och påpekat att det inte har med nazism eller en högerflört att göra och i ärlighetens namn känns det som att det var lite det de inledande inläggen var ute efter. Allt har ju ett historiskt värde men det ska sättas i rätt kontext och samtidigt känner jag personligen att det måste kommenteras så att vi slipper sådana här missförstånd och då kan även personangreppen lämnas därhän...

Anonym sa...

Paco bashin hehe

Anonym sa...

Pike,

Visst är det så till viss del men svarta och asiatiska (1969?????) skins var knappast speciellt många, skulle nog kunna räkna de på en hand, i a f i London, vad jag vet.

Men som jag sa, det är historia och speglar den tiden då mkt aggressioner var missriktade och andra inom samma "klass" fick smaka istället för de som verkligen tryckte ner och sög ut arbetarklassen, tyvärr. Deptford John säger det bra i C84 doku från 82.

BM/NF "satte klorna" redan 77-78, samtidigt var knappast alla skins på en NF demo politiskt övertygade.

Minns tidigt 90-tal, innan det helt balla ur, då kunde opolitiska band som Klasse Kriminale (som släppte sin första LP i sammarbete med Rebellses Europeens)lira ihop med Grade One och Battlezone utan problem, det hade varit omöjligt idag,vilket är rätt skönt kanske, idag är man nog mer noga med att inte blanda sig med politiska band vad jag vet.

Sen var ju inte allt svart eller vitt som du säger, har man sett P. Burnley dansa loss på en N. Soul allnighter så vet man ha ha...

Förresten, bildserien följdes upp med TV programmet Magasinet 82, skins i studion (Billy mfl) osv, skulle vara kul om någon kunde lägga ut det på youtube, var år och dar sen jag såg det senast!

Adam

"Paco bashing" var hysteriskt kul!!!!!!!!!!!

herreys sa...

Nona;
Upplevde du verkligen som det?
Jag upplevde det snarare som en fortsatt ilska mot Paco för att han var polare med världens bästa/enda peter punk och för vissa recensioner av skivor som man för att vara en korrekt punkskallle inte ska befatta sig med.
För precis som nån smart påpekade ovan, gav det inte samma reaktioner när Farbror punk la upp samma artikel.
Nog tycker jag att män med kostym i regeringsställning vars ord är som knivar inlindade i siden är farligare än armlyft gjorda 82??

Punkpoeten Gatubarn sa...

Håller fullständigt med Pike och Paco.

Sen finns ju skins som lyssnar på rac/wp och betecknar sig som opolitiska, men gärna slår nazister på käften.

Det blir, särskilt om man snackar om perioden innan 1995, svårt att dra några egentliga gränser.