söndag 4 oktober 2009

Zombie Space Pirates, Poor Old Slugs & Tempers Edge på Sailors Grave, Södertälje, 20091003

Som ni kanske förstår var jag inte på plats på nyöppnade Sailors Grave för att kolla på Zombie Space Pirates. Men stället skulle vara värt ett besök hur som helst, och om möjligt sprängas loss och omlokaliseras till Stockholms södra innerstad. Bra ljud, 19 spänn för en bira fram till 22 (visserligen spendrups) och viljan att boka oetablerade band från olika obskyra subkulturer är jävligt värt. Nog kunde det ha varit lite större, i synnerhet framför scenen, men 40 minuter ifrån ett stendött Stockholm kan man icke skåda given häst i munnen.

När vi klev in spelade DJ:n Coca Carola, som jag inte lyssnat på på sisådär fjorton år, och det lät överraskande bra. Annars var det väl lite si och så med musikvalet - en hel del märklig rockarolla och psykobilly. Första bandet var det bandet vi kom för att se, nämligen Poor Old Slugs, aktuella som det förmodligen starkaste bidraget på samlingsskivan Chaos in Sweden, och med ny knappt inrepad trummis. Det nio låtar långa setet satt kanske inte som en smäck, men låtmaterialet är så starkt att det inte spelade någon roll, och får det nya Poor old Slugs bara lite tid på sig kan det bli hur bra som helst. Gud Är En Apa, As Long, Bless Us och Fucked it Up var några av låtarna som avhandlades.


Poor Old Slugs

Tempers Edge såg ut som de skulle antar jag, tatuerat och biffigt/ironiskt och spinkigt om vartannat, barbröstat och hej och hå. Glajmongot till sångare skrek på engelska innan spelningen (kom inte bandet från typ Nyköping?); något i stil med maddafakking fakk let's fakking do this, och jag trodde att det skulle mangla iväg efter ett sådant bombastiskt inledande, men idioterna började med en slö semimetal-låt och fortsatte genom ett på tok för långt träskalleset som i bästa fall lät som ett enda långt breakdown. Tänk det sämsta av metal-HC/New school HC av Earth Crisis-modell men utan all form av tyngd, så har du ett av Sveriges i särklass sämsta "hardcore"-band.


Tempers Edge, det hjälper inte med ansiktsgaddningar om man låter som ett Stefan & Krister-skämt!

Zombie Space Pirates pallar jag inte säga så mycket om eftersom psychobilly är teatralisk, enformig, irrelevant raggarmusik, men Sebbe har blivit en jävel på att hantera ståbasen, och bandet försökte vara lite originella med flitigt tvättbrädespelande och banjo på magen. Men som sagt, har man sett ett psykoband har man sett alla - lite häftig halloweensminkning är i princip vad det handlar om, så nej tack.


Alla i publiken blev livrädda

Ser fram mot att nästa Sailors Graves bokningar offentliggörs. Klubben har klar potential.

2 kommentarer:

Pats sa...

Haha! Skönt att jag inte var där.

Anonym sa...

ja det va det